Clickwave-payoff-logo-Wit-1 (1)
,

5 redenen waarom je nu moet overstappen op Google Analytics 4

5 redenen waarom je nu moet overstappen op Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van Google Analytics, en het heeft een aantal grote veranderingen. GA4 richt zich op betrokkenheid, conversie en retentie in plaats van pageviews, waardoor een meer holistisch begrip ontstaat van hoe gebruikers met je site omgaan. GA4 biedt ook nieuwe functies zoals Enhanced Measurement en ingebouwde machine learning. Als je nog steeds de oudere versie van Google Analytics gebruikt, zijn hier vijf redenen waarom je nu zou moeten overstappen op GA4.

1. Gebruikersbetrokkenheid begrijpen

Door de focus van GA4 op betrokkenheid, conversie en retentie kun je beter begrijpen hoe gebruikers met je site omgaan. Met GA4 kun je niet alleen zien wat gebruikers op je site doen, maar ook waarom ze dat doen. Deze informatie kan worden gebruikt om de gebruikerservaring op je site te verbeteren en conversies te stimuleren

2. Verbeterde metingen

GA4 biedt verbeterde meetfuncties die niet beschikbaar waren in de oudere versie van Google Analytics. Deze functies omvatten out-of-the-box ondersteuning voor e-commerce gegevens, automatische event tracking en gestroomlijnde gegevensverzameling. Met deze functies kun je een nauwkeuriger beeld krijgen van hoe gebruikers met je site omgaan en welke acties ze ondernemen

3. Machine learning

GA4 maakt gebruik van machine learning om automatisch trends in je gegevens te identificeren en inzichten naar boven te halen die je anders misschien niet had gevonden. Dit helpt je tijd te besparen doordat je niet zelf handmatig door al je gegevens hoeft te zeven om trends te vinden

4. Verbeterde gebruikersinterface

GA4 heeft een verbeterde gebruikersinterface die het gemakkelijker maakt om te navigeren en de informatie te vinden die je zoekt. De interface is ook mobielvriendelijker, zodat je er overal bij kunt.

5. Google analytics Universal stopt

Google analytics is een essentieel hulpmiddel om inzicht te krijgen in je websiteverkeer en betrokkenheid. Het is echter belangrijk op te merken dat google analytics Universal vanaf 31 oktober 2019 stopt met het verzamelen van gegevens. Dit betekent dat als je google analytics nog steeds gebruikt, je geen gegevens van na die datum kunt zien. Hoewel dit misschien geen big deal lijkt, kan het ernstige gevolgen hebben voor je website. Als je vertrouwt op google analytics om je verkeer en betrokkenheid te begrijpen, kun je na 31 oktober geen nauwkeurig beeld meer krijgen. Dit kan leiden tot het nemen van beslissingen op basis van onjuiste gegevens, wat negatieve gevolgen kan hebben voor je website. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk over te stappen op een ander data-analyse platform om er zeker van te zijn dat je accurate informatie krijgt.

Google Analytics 4 is de nieuwste versie van Google Analytics met grote veranderingen, waaronder een focus op betrokkenheid, conversie en retentie; verbeterde meetfuncties; machine learning; en een verbeterde gebruikersinterface. Als je nog steeds de oudere versie van Google Analytics gebruikt, is dit het moment om over te stappen op GA4, zodat je kunt profiteren van alle nieuwe functies die het te bieden heeft.

Google Analytics 4 inrichten door Clickwave

Als bedrijfseigenaar weet je dat het meten van de juiste data essentieel is voor het nemen van gefundeerde beslissingen over je marketing- en verkoopstrategie├źn. Maar met zoveel verschillende gegevensbronnen die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Google Analytics 4 is een krachtig hulpmiddel waarmee je gegevens over je websitebezoekers kunt verzamelen en analyseren. Wij helpen je graag bij het juist instellen van Google Analytics 4. Wij zorgen voor de technische details en zorgen ervoor dat je de statistieken die het belangrijkst zijn voor je bedrijf kunt volgen. Met onze hulp zul je het meeste uit Google Analytics 4 kunnen halen en de inzichten krijgen die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets op het gebied van zoekmachine marketing.