Search
Close this search box.

Volle bak bij
Haarlem Campus

Klantcase

Wereldwijde SEO & SEA campagnes

Introductie

Wij werken al jaren samen met Haarlem Campus, een nieuwe en innovatieve onderwijsinstelling gevestigd in het historische gebouw De Koepel in Haarlem. Haarlem Campus biedt een unieke leeromgeving met een mix van drie bachelor- en een masteropleidingen, gericht op het voorbereiden van studenten op de uitdagingen van de moderne wereld. Onze uitdaging was om hun nieuwe hbo-studie wereldwijd onder de aandacht te brengen en studenten aan te trekken.

De koepel De koepel in Haarlem is het gebouw van Haarlem Campus

 

De Uitdaging

Haarlem Campus had een ambitieus doel: ze wilden studenten uit heel Nederland en de rest van de wereld aantrekken voor hun nieuwe opleidingen. Dit was geen gemakkelijke taak, gezien de competitieve aard van het hoger onderwijs landschap. Ze hadden een sterke online aanwezigheid nodig om deze wereldwijde doelgroep te bereiken. Onze taak was om een effectieve SEO en SEA campagne te ontwikkelen die de zichtbaarheid van Haarlem Campus zou vergroten en potentiële studenten zou aantrekken.

 

Haarlem Campus is van binnen hypermodern

De Oplossing

Ons team heeft een uitgebreide SEO en SEA strategie ontwikkeld, gericht op het bereiken van studenten wereldwijd. We hebben grondig onderzoek gedaan naar relevante zoekwoorden en hebben deze geïmplementeerd in de website content en advertentiecampagnes. Dit zorgde ervoor dat Haarlem Campus zichtbaar was voor studenten die online zochten naar opleidingen in hun interessegebieden.

Daarnaast hebben we de website geoptimaliseerd om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Dit omvatte het verbeteren van de site-architectuur, het optimaliseren van de laadsnelheid van de pagina’s en het zorgen voor een mobielvriendelijke ervaring.

Onze contactpersoon bij Haarlem Campus, Boris, was nauw betrokken bij het proces en gaf waardevolle input. Zijn inzicht in de doelgroep en de unieke waardepropositie van Haarlem Campus was cruciaal voor het succes van onze campagne.

Het Resultaat

De resultaten van onze campagne waren indrukwekkend. We hebben duizenden studenten wereldwijd bereikt en uiteindelijk zijn er 100 studenten gestart bij Haarlem Campus. Dit is een geweldig resultaat, gezien het feit dat dit het maximale aantal studenten is dat de nieuwe studie in dit eerste jaar aankan.

Deze resultaten tonen aan dat onze SEO en SEA strategieën effectief waren in het bereiken van de wereldwijde doelgroep van Haarlem Campus. We zijn trots op de succesvolle samenwerking met Haarlem Campus en kijken uit naar toekomstige projecten.

Deze case laat zien hoe effectieve SEO en SEA campagnes een wereldwijd publiek kunnen bereiken en concrete resultaten kunnen opleveren. Het benadrukt ook het belang van een sterke samenwerking tussen het marketingteam en de klant om een succesvolle campagne te realiseren.

100 studenten uit 30 landen zijn aan hun opleiding begonnen bij Haarlem Campus