Search
Close this search box.

Kennisbank

Blijf de concurrentie voor door ook vindbaar te zijn in Bing

Je hebt een prachtige website, een slimme online marketingstrategie en een flink budget voor Google Ads. Maar wist je dat je daarmee nog steeds een groot deel van je potentiële klanten misloopt? Want niet iedereen gebruikt Google als zoekmachine. Er zijn ook mensen die Bing gebruiken om online informatie te zoeken, producten te vergelijken en aankopen te doen. En als jij niet vindbaar bent in Bing, loop je die mensen mis.

Tweede grootste zoekmachine

Bing is de tweede grootste zoekmachine ter wereld, na Google. Volgens Statcounter had Bing in maart 2021 een wereldwijd marktaandeel van 2,69%, tegenover 92,05% voor Google. Dat lijkt misschien weinig, maar het betekent wel dat er elke maand miljarden zoekopdrachten worden uitgevoerd via Bing. Bovendien is Bing de standaard zoekmachine voor veel Microsoft-producten, zoals Windows 10, Edge en Cortana. Dus als je doelgroep gebruikmaakt van deze producten, is de kans groot dat ze ook Bing gebruiken.

Voordelen van Bing

Bing heeft ook een aantal voordelen ten opzichte van Google. Zo is Bing vaak goedkoper om op te adverteren, omdat er minder concurrentie is. Ook biedt Bing meer mogelijkheden om je advertenties te personaliseren en te optimaliseren. Daarnaast heeft Bing een loyaliteitsprogramma genaamd Microsoft Rewards, waarmee gebruikers punten kunnen verdienen door te zoeken met Bing en deze kunnen inwisselen voor cadeaubonnen of donaties aan goede doelen. Dit kan gebruikers stimuleren om vaker en langer met Bing te zoeken.

Vindbaar worden in Bing

Hoe kun je dan vindbaar worden in Bing? Eigenlijk is dat niet zo moeilijk. De basisprincipes van SEO (zoekmachineoptimalisatie) en SEA (zoekmachineadverteren) zijn namelijk grotendeels hetzelfde voor beide zoekmachines. Je moet zorgen voor een snelle, veilige en gebruiksvriendelijke website, met relevante en unieke content die aansluit bij de zoekintentie van je doelgroep. Je moet ook zorgen voor een goede linkbuildingstrategie, waarbij je links verzamelt van andere betrouwbare en autoritaire websites naar jouw website. En je moet regelmatig je website analyseren en optimaliseren op basis van de resultaten.

Importeer bestaande campagne uit Google Ads

Voor SEA kun je gebruikmaken van Microsoft Advertising, het advertentieplatform van Bing. Hier kun je eenvoudig je bestaande Google Ads-campagnes importeren en aanpassen voor Bing. Je kunt ook nieuwe campagnes opzetten die specifiek gericht zijn op het Bing-publiek. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de unieke advertentieformaten die Bing biedt, zoals beeldextensies, actie-extensies en review-extensies. Ook kun je profiteren van de lagere kosten per klik en de hogere conversieratio’s die Bing vaak biedt.

Start vandaag nog

Kortom, als je je concurrentie voor wilt blijven, is het slim om ook vindbaar te zijn in Bing. Zo kun je een groter bereik creëren, meer verkeer genereren en meer omzet behalen. Bij Clickwave kunnen we je daarbij helpen. Wij zijn jouw partner in online vindbaarheid, gespecialiseerd in SEO, SEA, websites en marketplaces. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om jouw bedrijf online succesvol te maken. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

SEO uitbesteden?

Door een mix van content, techniek en autoriteit creëren we het ideale recept voor een krachtige zichtbaarheid in Google. Het resultaat? Langdurige groei voor jouw bedrijf.